Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elmarasztalt az NVB egy fideszes polgármestert gyerekek kampánycélú felhasználásáért

10perc.hu
2024. 06. 05.
Elmarasztalt az NVB egy fideszes polgármestert gyerekek kampánycélú felhasználásáért

A fideszes polgármesterjelölt egy sukorói általános iskolánál vezette ki a gyerekeket a sajtónyilvános eseményre, szülői engedély nélkül.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) május 24-i határozata szerint Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje, megsértette a választási eljárásról szóló törvény több pontját, amikor 2024. május 15-én Sukorón, a Fiatalok Háza átadó ünnepségén iskolás gyermekeket kampányeszközként használt fel. Az NVB eltiltotta Sukoró kormánypárti vezetőjét a további jogsértéstől - közölte a 24.hu.

Az esetet Szűts András Krisztián, az önkormányzati választáson induló egyik helyi jelölt jelentette be. A Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság kezdetben elutasította kifogását, de fellebbezését követően az ügy az NVB elé került. A határozat szerint május 15-én, tanítási időben, a Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolájának tanulóit a szülők előzetes tájékoztatása és hozzájárulása nélkül vezették ki a Fiatalok Háza sajtónyilvános átadó ünnepségére. Az eseményen Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, valamint Dr. Molnár Krisztián, Fejér vármegyei listás jelölt és a FIDESZ-KDNP helyi önkormányzati képviselőjelöltjei is jelen voltak. A bejelentő hangsúlyozta, hogy a gyerekek kötelező tanítási időben vettek részt az eseményen, és a szülők beleegyezése nélkül használták fel őket kampánycélokra.

Az NVB határozata ellen a Kúriánál lehet bírósági felülvizsgálatot kérni.

A polgármester jelölt kampányvideója itt megtekinthető:


Főkép forrása:
Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva (Facebook)

További cikkek