Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megérkezik az igazi nyári meleg a héten

10perc.hu
2024. 06. 04.
Megérkezik az igazi nyári meleg a héten

Harminc fok fölé is csúszhat a hőmérő a hét második felében.

Az elmúlt napokban jelentős csapadék és heves viharok sújtották az országot, de Nyugat-Európához képest „olcsón” megúsztuk. A viharokat egy mediterrán ciklon okozta, amely mostanra elhalványul, így a következő napokban száraz és meleg időjárás várható - közölte a 24.hu.

Molnár László meteorológus szerint szerdától egy kiterjedt anticiklon alakítja időjárásunkat. A hét folyamán egy-egy front áthaladhat fölöttünk, de ezek csak elszórt záporokat és zivatarokat hozhatnak. Vasárnap délután és este egy hidegfront érkezhet, amely kisebb lehűlést és jelentős csapadékot hoz, majd a jövő hét második felében tartósan csapadékosabb idő várható. Kedden a hőmérséklet 20-25 fok között alakul, szerdán már közelítjük a 30 fokot, csütörtökön pedig átlépjük azt. Pénteken 26-32, szombaton pedig 27-33 fok várható.

A viharok még nem értek véget. Kedden estig a Dunától keletre és a nyugati határ közelében helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Az Észak-Alföld és az Északi-középhegység térségében felhőszakadások is előfordulhatnak, helyenként akár 50 mm csapadékkal. Szerdán déltől estig szórványosan várható zivatar az északnyugati, északi határ közelében, amelyekhez helyenként jelentős csapadék, viharos széllökés és jégeső társulhat.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek