Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Zivatarosabb, de meleg idő várható

10perc/MTI
2024. 05. 29.
Zivatarosabb, de meleg idő várható

Folytatódik a nyárias, de zivataros idő.

A HungaroMet Zrt. jelentése szerint Európában délnyugat felől magasnyomású zóna húzódik az Ibériai-félsziget fölé, az Északkelet-Európa felett elterülő hatalmas anticiklon viszont mostanra már veszített erejéből, elgyengült. Az említett tájakon általában napos, száraz és igen meleg az idő, több helyen - többek között Skandinávia keleti felén - alakul 30 fok környékén a maximum, Spanyolországban 35, 36 fokot is mérnek. Európa többi részén viszont már jóval változékonyabb, csapadékosabb, és valamivel hűvösebb az időjárás. A záporokat, zivatarokat lokálisan intenzív csapadék kíséri, helyenként 30-40 mm-t meghaladó mennyiség is hullik.

A Kárpát-medence térségében továbbra is kedvezőek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához, amelyekre holnap már több helyen számíthatunk.

A nappali gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Szerdán főként hazánk északkeleti-keleti felében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyek éjszaka fokozatosan lecsengenek. 

Csütörtökön késő délelőttől ismét egyre több helyen, nagyobb számban a Budapest-Szeged vonaltól keletre pattannak ki záporok, zivatarok, illetve délnyugat, nyugat felől is - egyre nagyobb eséllyel - érkezhetnek csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 24 és 29 fok között valószínű.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek