Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kitöltött szavazólapi segédletet kaptak Jászapáton

10perc.hu
2024. 05. 29.
Kitöltött szavazólapi segédletet kaptak Jászapáton

A jászapáti Fidesz osztogatta szét a segédleteket.

A jászapáti Fidesz közvetlen kampányolási módszereket alkalmaz a közelgő választások előtt, szavazási segédleteket osztottak ki a lakosok között, amelyeken a Fidesz jelöltjei mellett szerepel az iksz. A dokumentum felhívja a figyelmet arra is, hogy a segédlet akár a szavazófülkébe is bevihető június 9-én - közölte a Telex.

A szavazási segédleteken arra kérik a választókat, hogy a Fidesz mind a 8 jelöltjére adják le szavazatukat. Kiemelik, hogy „Jászapáti további fejlődésére Pócs János polgármesterjelölt és a mögötte lévő kormányzati háttér a garancia”. Ifjabb Pócs Jánosnak, aki jelenleg a település alpolgármestere, három független kihívója van. A városban 2010 óta fideszes a polgármester, az első ciklusban még az idősebb Pócs János országgyűlési képviselő töltötte be a posztot. Most fia indul a választásokon.

Ifj. Pócs János szerint Jászapáti az elmúlt évtizedben a Jászság egyik legdinamikusabban fejlődő városa lett, és a kormányzati háttérrel ez a fejlődés a jövőben is folytatódik. Hangsúlyozza, hogy a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeinek támogatása szükséges a város további fejlődéséhez, amit a szavazási segédletben kiemeltek. Szerinte a segédlet használata teljesen jogszerű.

Döbrentey Dániel, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetője, a 444.hu-nak nyilatkozva megerősítette, hogy ebben a kampányolási módszerben nincs semmi jogsértő, és kisebb településeken már-már bevett gyakorlatnak számít. Hozzátette, hogy a segédlet bevihető a szavazófülkébe, ez csak akkor lenne jogsértő, ha a szavazópolgár bent hagyná a papírlapot a fülkében.

Főkép forrása:
IfjPócs János (Facebook)

További cikkek