Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Borzalmas higiéniai állapotok egy debreceni étteremben (Videó)

10perc.hu
2024. 05. 29.
Borzalmas higiéniai állapotok egy debreceni étteremben (Videó)

A Nébih súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel egy debreceni étteremben, rágcsálók és rovarok jelenlétével.

Debrecen egyik éttermében rágcsálók, rovarok és más higiéniai problémák miatt függesztette fel a Nébih az üzemeltetést.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei súlyos higiéniai problémákat és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étteremben végzett ellenőrzés során. Az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, mivel az egység nem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

Az érintett vállalkozás működését május 14-től május 27-ig függesztették fel. Az étterem csak a hiányosságok kijavítása és a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléje után folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság kiszabása jelenleg is folyamatban van.

A Nagyerdő Projekt Kft. által üzemeltetett Pálma étteremben az ellenőrök rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat találtak több helyiségben, köztük az élelmiszerek tárolására használt raktárakban. Az étterem nem rendelkezett megfelelő kézmosókkal, kézfertőtlenítő szerekkel és fertőtlenítő hatású mosogatószerekkel sem.

Az épület és a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapota sem volt megfelelő. Az étterem egésze rendezetlen és takarítatlan volt, a gépek, eszközök és berendezések, például a húselőkészítő helyiségben lévő daráló, bárd és élező szennyezettek voltak. Nem állt rendelkezésre elegendő számú mosogató sem, és a konyhában is számos hiányosságot találtak.

A dokumentációban is súlyos hiányosságokat találtak a szakemberek. Az étterem nem rendelkezett a jogszabályoknak megfelelő, kötelező HACCP kézikönyvvel, és nem működtetett nyomonkövetési rendszert. Az üzemeltető nem vezetett anyaghányad nyilvántartást, és az ellenőrzés idején dolgozó szakácsnak nem volt érvényes egészségügyi könyve.

A hatóság 66 kilogramm lejárt és nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és megtiltotta azok felhasználását.


Főkép forrása:
Nébih / Youtube

További cikkek