Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ötezer forintért sétálhatunk át a Nemzeti Összetartozás Hídján

10perc.hu
2024. 05. 28.
Ötezer forintért sétálhatunk át a Nemzeti Összetartozás Hídján

A 700 méter hosszú Nemzeti Összetartozás Hídja 4,98 milliárd forintba került.

Jövő kedden, a Nemzeti Összetartozás Napján ünnepélyes keretek között adják át a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídját, amelynek belépőjegye ötezer forint lesz – közölte a Zemplén Kalandpark közösségi oldalán.

A 700 méter hosszú Nemzeti Összetartozás Hídja gyalogosok számára készült, és megépítése körülbelül 4,98 milliárd forintba került. Az eredeti tervek szerint a beruházásra 2,8 milliárd forintot szántak, de ennyiért nem találtak kivitelezőt. Az építkezés ára mellett a hegyoldalon lévő fákat is kivágták, így a természet is megfizette az árát.

A híd a Szárhegy és a Várhegy között biztosít gyalogos összeköttetést, és világrekord hosszúságú kötélhídként kívánják bejegyeztetni.

A zártkörű átadóünnepségen nem mindenki vehet részt, a helyiek csak másnap próbálhatják ki az új létesítményt. Az átadás utáni napon a hídra való belépés a sátoraljaújhelyi és sárospataki lakosok számára ingyenes lesz lakcímkártya felmutatása ellenében. Július 5-e után ezen lakosok 20 százalékos kedvezményt kapnak a jegyárakból, amit szintén lakcímkártya felmutatásával érvényesíthetnek.

A több mint 4 milliárd forintos híd mellett a Kalandpark további hárommilliárd forintos költséggel épült meg, amely tartalmazza az új libegőt is, ez miatt több mint egy kilométer hosszan vágták ki az erdőt.

Főkép forrása:
Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely Facebook oldala

További cikkek