Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lincshangulat vagy kulturált hangnem a tatabányai Turul Caféban?

10perc.hu
2024. 05. 27.
Lincshangulat vagy kulturált hangnem a tatabányai Turul Caféban?

A hétvége során nagy figyelmet kapott az eset, amikor a Tisza Párt aktivistái nem tudtak kávézni a pénteki tatabányai gyűlés előtt.

Magyar Péter, a párt vezetője, az eseményen értesült arról, hogy aktivistáit nem engedték be az egyik tatabányai kávézóba, ezért a gyűlés után számos pártszimpatizáns és Magyar Péter is ellátogattak a helyszínre. 

A Tisza Párt öt aktivistája, pártlogós pólóban, kávét szeretett volna inni a Turul Caféban, de állításuk szerint nem engedték őket leülni a teraszon, annak ellenére, hogy voltak üres asztalok. 

A Turul Café tulajdonosa, Boczonádi János elmondta, hogy a terasz már előző este betelt, és bár volt egy üres asztal, az hamarosan foglalt lett. A felszolgáló felajánlotta, hogy az aktivisták bent leülhetnek, de ők ragaszkodtak a teraszhoz. A gyűlés után érkező tömeg okozott némi feszültséget a kávézóban. Boczonádi azt állítja, hogy az emberek tenyérrel verték az oldalsó ajtókat, egy ablaküveg megrepedt, és az alkalmazottak féltek. Magyar Péter szerint viszont nem történt erőszak, és a vitát békésen rendezték.

A kormányközeli sajtó szerint „lincshangulat” alakult ki, Magyar Péter közleménye szerint azonban „kulturált hangnemben” beszélték meg a tulajdonossal a történteket.

Az esetnél ott volt a Gulyáságyú Média is, akik élőben követték az eseményeket, és egy vágatlan videóban nézhetjük meg tudósításukat.


Főkép forrása:
YouTube: Gulyáságyú média

További cikkek