Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tovább folytatódik a zivatarokkal tűzdelt időjárás

10perc/MTI
2024. 05. 22.
Tovább folytatódik a zivatarokkal tűzdelt időjárás

A nyári meleget egy-két zivatar zavarhatja csak meg.

A HungaroMet Zrt. jelentése szerint Európában szárazföldünk jelentős részén anticiklonális hatások érvényesülnek, e tájakon nagyrészt száraz, napos, hajnalban helyenként párás az idő. Egyedül a hazánktól északnyugatra örvénylő ciklon okoz nagyobb csapadéktevékenységet, területén sokfelé regisztrálnak 40-50 mm-t is meghaladó csapadékösszeget.

Európa középső és keleti részein döntően 25 fok körül alakul a csúcsérték, ezzel szemben Északnyugat-Európában nagyrészt 20 fok körüli vagy az alatti értékeket mérnek.

Hazánk időjárására egyre kevésbé lesz hatással az említett ciklon, de még csütörtökön is nedves légtömeg lesz felettünk, emiatt szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra.

A gomoly- és fátyolfelhők mellett szerdán többórás, csütörtökön általában sok napsütés valószínű. Éjszakára változó vastagságú és mennyiségű felhőzet lesz felettünk, de a szélcsendes részeken pára, köd, északkeleten rétegfelhőzet is képződhet. Utóbbi csütörtök délelőtt fokozatosan szakadozik, gomolyosodik. Záporra, zivatarra szerdán és csütörtökön is több helyen - nagyobb számban az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon - számíthatunk.

A nyugatias szél napközben helyenként megélénkül, a zivatarok mentén meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 fok között várható.Címkék:
#Időjárás

További cikkek