Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Pétert több mint tízezren várták Szegeden

10perc.hu
2024. 05. 21.
Magyar Pétert több mint tízezren várták Szegeden

Pünkösdhétfő este megtelt a szegedi Dóm tér. 

Magyar Péter országjáró körútja Csongrád-Csanád megyei állomásaihoz érve a pünkösdi hétvégén Csongrádon indította a hétfői napot, majd ellátogatott Szentesre, a hungarikumok városába. Ezt követően Mindszent volt a következő állomás, Hódmezővásárhelyen pedig Márki-Zay Péter köszöntötte Magyart. 

Makón, a hagyma városában is több százan várták a Tisza Párt politikusát, majd ezt követően az esti, szegedi beszéde előtt 18 órára meghirdettek még egy tiszai programot, Evezz Péterrel! címmel, aminek keretében a szegedi Foka szabadstrandnál szállt vízre kajakban Magyar Péter, hogy Nagy Ervinnel együtt és további hajók és evezősök kíséretében leevezzenek a Tiszán, a Dóm térig. 

A vízreszállás előtti rövid beszédénél ott volt a 10perc.hu is, Facebook oldalunkon jelentkeztünk be a Tisza partjáról.

Este 8 óra után röviddel Magyar a megszokott módon, a tömegen át sétálva érkezett a Dóm térre, ahol a már jól ismert furgonra felpattanva, Kossuth Lajos 1848-as szegedi toborzóbeszédével indította a rendezvényt. 

“Szegednek népe, nemzetem büszkesége, szegény elárult hazám oszlopa! Mélyen megilletődve hajlok meg előtted. Mikor Szegedhez közeledtem, sajnálni kezdém, hogy mellemből kifogyott a hang, de midőn Szeged népét látom, úgy látom, hogy nincs mit sajnálnom, mert itt többre nincs szükség, mint hogy a lelkesedés előtt mélyen meghajoljak.”

Magyar Pétert Tarr Zoltán református lelkész, Dr. Kulja András sebész orvos és Molnár Dániel kutató is elkísérte Szegedre. A Tisza Párt 3 EP képviselőjelöltje is beszédet mondott a szegedi Dóm téren, ahol több mint tízezer ember gyűlt össze az esti órákra. 

A szegedi rendezvényen készült élő adás itt nézhető vissza:

Főkép forrása:
Péter Magyar Facebook oldala

További cikkek