Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Továbbra is közfeladatot ellátó személyek a pedagógusok

10perc/MTI
2024. 05. 15.
Továbbra is közfeladatot ellátó személyek a pedagógusok

Továbbra is közfeladatot ellátó személyek a pedagógusok, így az ellenük elkövetett bűncselekmények kiemelten büntetendők - közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

A megjelent sajtóhírekkel ellentétben a pedagógusok és a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak továbbra is közfeladatot ellátó személyek - olvasható a Belügyminisztérium közleményében. Az ellenük elkövetett bűncselekmények megítélésénél - ha megállapítható az összefüggésük a közfeladat ellátásával -  a pedagógusokat a büntető törvénykönyv közfeladatot ellátóként sorolja fel.

Habár idén január 1-jétől a köznevelési törvényből ideiglenesen kikerült egy bekezdés, a pedagógusok mint e feladatokat ellátók nem vesztették el közfeladatot ellátó minőségüket, a köznevelési törvény és a büntető törvénykönyv közötti szabályozási koherencia továbbra is fennállt - emelték ki.

A felmerülő esetleges jogalkalmazási nehézségek megelőzéséért, a folyamatos és egységes joggyakorlat biztosításáért a jogalkotó május 11-től hatályosan úgy módosította a köznevelési törvényt, hogy a pedagógusok és a nevelést és oktatást segítő munkakört betöltők közfeladatot ellátó személy minőségéről szóló rendelkezés újra szó szerint szerepel a köznevelési törvény szabályai között.

Címkék:
#Pedagógus

További cikkek