Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szúrásmentesen is mérhetővé vált a vércukorszint

10perc.hu
2024. 05. 12.
Szúrásmentesen is mérhetővé vált a vércukorszint

Az új rendszerrel könnyen testre szabható riasztási funkció is rendelkezésre áll, mely időben figyelmezteti a felhasználót a veszélyes cukorszintekre.

A 77 Elektronika Kft. és a koreai i-SENS globális orvostechnikai cég közös fejlesztése, a CareSens Air CGMS, már második generációs megoldást kínál a vércukor monitorozásra. Mivel ez egy előre összeszerelt rendszer, annak használata rendkívül egyszerű: a fájdalommentes felhelyezés után csak egy gombnyomásra van szükség a rögzítéshez. A vékony és könnyű szenzornak köszönhetően kényelmes viseletet biztosít, emellett vízálló is, így akár fürdés vagy úszás közben is ugyanolyan hatékonysággal képes monitorozni a cukorértékeket. Az integrált szenzor és távadó egy eszközben található, melyet egyszerűen fel lehet helyezni, és vízálló kivitelezése lehetővé teszi a kényelmes viseletet akár fürdés vagy úszás közben is.

A CareSens Air eszköz használata során a betegek folyamatos visszajelzést kapnak az étrend, testmozgás és a szedett diabétesz gyógyszerek vagy inzulin hatásáról a cukoranyagcseréjükre.

Ennek segítségével az eszköz beépített riasztó funkciója időben és személyre szabottan jelzi a cukorszint határértékeinek elérésekor, legyen az nagyon alacsony, alacsony, magas vagy gyorsan változó érték, így lehetővé téve a vércukor-ingadozások hatékony kezelését. - írja a Piac és Profit.

A rendszer és az alkalmazás magyar nyelven is elérhető, és teljes mértékben kompatibilis a már piacon lévő Dcont® vércukormérő termékcsaláddal.

A CareSens Air CGMS valós idejű információkat nyújt a vércukorszint-változásokról, segítve ezzel a cukorbetegeket az optimális terápia kialakításában és fenntartásában. A rendszer által nyújtott részletes adatok grafikonokkal szemléltetve segítik mind a pácienseket, mind az orvosokat a betegség hatékonyabb kezelésében és az optimális cukorháztartás fenntartásában.

Az eszköz használata különösen ajánlott olyan cukorbetegek számára, akiknek vércukorszintje gyakran ingadozik, vagy széles határok között mozog. Emellett segítséget nyújthat a megfelelő terápia kialakításában és az optimális cukorszint fenntartásában a diagnózis után álló betegeknek.

Az új generációs vércukor-monitorozó rendszerrel a cukorbetegek könnyebben tarthatják kordában vércukorszintjüket és elkerülhetik a súlyos szövődmények kialakulását.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Egészség

További cikkek