387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sok a festék, kevés a gyümölcs az albán fagyiban

10perc.hu
2024. 05. 06.
Sok a festék, kevés a gyümölcs az albán fagyiban

A szakértő nem ajánlja az albán fagylalt fogyasztását, mert nem a legkiválóbb minőséget képviselik.

A Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Erdélyi Balázs elmondta, hogy 500 forint körül is lehet találni minőségi fagyit, de jellemzően egy gombóc ára 550-600 forint körül mozog. A szakértő szerint az albán fagyizók gyakori jellemzői a rikító színekben pompázó fagyik, a hatalmas, felfújt adagok, és az irreálisan alacsony árak. Ezek a fagyik alacsony gyümölcstartalommal és sok állományjavítóval bírnak, ami miatt nem a legkívánatosabb választás - írja a Spirit FM.

Erdélyi Balázs azt javasolja, hogy gyanakodjunk, ha a fenti jeleket észleljük. Ilyenkor a fagylalt valószínűleg festéket, aromát és vizet tartalmaz a gyümölcs helyett. A szakértő szerint érdemes cukrászdában vagy olyan fagylaltozóban fagyizni, ahol ismerjük a tulajt, és akár beszélgetni is lehet vele a fagyi minőségéről.

A Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke elmondta, hogy évek óta küzdenek az albán fagyizók jelenségével, de az elmúlt években mintha csökkent volna a számuk. Ez a vevőknek köszönhető, akik egyre tudatosabbak a fagyiválasztásuk során. Erdélyi Balázs kiemelte, hogy fontos ellenőrizni a fagylaltozókat, és ha silány termékeket kínálnak, a hatóságoknak fel kell lépni ellenük. Végső soron azonban a fogyasztókon múlik, hogy hol és milyen fagyit vásárolnak.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek