Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Új polgármester-jelöltet indít a Tisza Párt Budapesten

10perc.hu
2024. 05. 03.
Új polgármester-jelöltet indít a Tisza Párt Budapesten

Rááadásul most egy fideszes kerületben.

A Tisza Párt a budapesti kerületekben több polgármesterjelöltet indít. Csütörtökön kiderült, hogy a VII., XI. és XVIII. kerületben is lesz jelöltjük. A közös pont ezekben a kerületekben az, hogy mindegyiket DK-s polgármester vezeti. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is megemlítette, kritizálva a párt döntését. „A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja”írta Karácsony. 

Szabó Tímea egy Facebook posztjában rámutatott, hogy a Tisza Párt csak az ellenzéki vezetésű kerületekben indít polgármesterjelölteket, ami szerinte a Fidesznek kedvez. "Magyar Péter pártja polgármesterjelölteket indít több budapesti ellenzéki vezetésű kerületben. Nem fideszes, hanem kizárólag ellenzéki kerületekben. Felmerül a kérdés: hogyan használ a Magyar Péter által is kívánatos kormányváltásnak az, ha ezeket a kerületeket visszaadja a Fidesznek? (…) A budapesti kerületekben való indulással a NER-ből a kormányváltás nemes szándékával kiugró Magyar Péter sajnos nem az Orbán-rezsim leváltását szolgálja, hanem pont az ellenkezőjét. Ezzel az Orbán-rezsim hatalomban tartását és erősítését éri el" - írta Szabó a Facebookon.

Most először azonban kiderült, hogy a Tisza Párt tervezi jelöltet állítani a fideszes XVII. kerületben is - közölte a Telex.

Rákosmentén, ahol hosszú ideje a Fidesz dominál mind az önkormányzati, mind pedig az országgyűlési választásokon, a helyzet most sem változik jelentősen. A kerület jelenlegi polgármestere Horváth Tamás, aki újra a Fidesz-KDNP jelöltje lesz. Mellette további öt jelölt is indul a kerületben, köztük Lukoczki Károly (MSZP), Gergely Bálint (Momentum), Fazekas László (Mi Hazánk), Fachet Gergő (Itthon Rákosmentén Egyesület) és Gál Péter (Munkáspárt). Most pedig Dálnoki Áron száll be a versenybe a Tisza Párt színeiben, mint a hetedik jelölt a kerületben.

Magyar Péter bejelentette, hogy ma kora este bejelenti összes polgármester jelöltjét. Ezen kívül Anyák napjára is rendezvényt szervezett, amelynek célja "az anyaság során betöltött szerepek sokrétűségére szeretnénk rávilágítani és azokat megünnepelni. Ezen a különleges napon szeretnénk támogatást és elismerést nyújtani minden anyának, miközben hangot adunk a nőket érintő legégetőbb társadalmi problémáknak" - olvasható az esemény leírásában. 

További cikkek