388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csapadékos idő várható szerda éjfélig

10perc/MTI
2024. 04. 23.
Csapadékos idő várható szerda éjfélig

Az előrejelzések szerint az ország magasabb pontjain újból havazhat.

A HugaroMet Zrt. szerint több kisebb ciklont is megfigyelhetünk jelenleg a kontinens felett, ezért Európa több országában is csapadékos az időjárás. Finnországból, a balti államokból, Olaszország északi feléről és a Balkán-félsziget déli részeiről jelentettek több helyről is nagyobb mennyiségű csapadékot, északon, illetve az Alpokban havazik. Másutt ugyanakkor döntően anticiklonális hatások a meghatározóak, így többfelé napos az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak az Ibériai-félsziget délnyugati részein és az Égei-tenger déli szigetein haladja meg a 25 fokot, másutt a 20 fokos csúcsérték is ritka, sőt a Balti-tenger mentén 5 fok alatti maximumok jellemzőek.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását ciklon alakítja, így sokfelé várható csapadék.

Az ország területén kedden döntően borult lesz az ég, és délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor, délen néhol zivatar is kialakulhat. Éjjel sokfelé eshet, de reggelre a déli tájakon megszűnhet a csapadék. Az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi felén valószínű eső, zápor, az északkeleti, keleti megyékben néhol zivatar is lehet. Az északi, északkeleti szelet kedden sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések, éjszakára a nyugati tájakat leszámítva némileg mérséklődik a légmozgás. Szerdán az Északi-középhegységet kivéve többfelé megerősödik a nyugatias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a Nyugat-Dunántúlon 2 és 5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek