Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Balog Zoltánt feljelentik a zsinati bíróságon

10perc.hu
2024. 04. 18.
Balog Zoltánt feljelentik a zsinati bíróságon

Ismét kirobban a botrány a Református Egyházban.

A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól. Információink szerint a beadványt holnap juttatják el az egyház vezetőihez, ebben pedig azt jelzik, hogy a zsinati törvények alapján le kellett volna mondania Balog Zoltánnak.

Mint ismert, Balog Zoltán idén februárban azért volt kénytelen lemondani a Magyarországi Református Egyház vezetéséről, mert kiderült: Novák Katalin volt köztársasági elnök tanácsadójaként támogatta a pedofil bűntársát védő K. Endre kegyelmi kérvényét. Az egykori miniszter azonban csak a zsinati elnöki posztról távozott, a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székét megtartotta.

Azóta sokan követelték a lemondását, legutóbb például 130 református értelmiségi írta alá a „Nem hallgathatunk!” című nyilatkozatot, amelyben arra kérik Balog Zoltánt, mondjon le a dunamelléki püspöki tisztségéről is.

Vargha Anikó egyébként az elsők között volt, aki azt követelte, hogy távozzon az exminiszter a református egyházból. Facebook-oldalán akkor arról írt, hogy szerinte a humánerőforrás-miniszterből lett püspök lehúzza és lejáratja a református egyházat. Később viszont egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, megválnak tőle.

Főkép forrása:
Balog Zoltán Facebook oldala

További cikkek