392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szupercella jellegű zivatar és 15 fokos lehűlés jön

10perc.hu
2024. 04. 15.
Szupercella jellegű zivatar és 15 fokos lehűlés jön

A tavaszi kánikula után hirtelen fordulatot vesz az időjárás.

Északnyugatról markáns hidegfront érkezik hazánkba, amely zivatarokat, viharos szelet és jelentős lehűlést hoz magával - írja az Időkép. Az áprilisi nyárnak vége, a hőmérséklet akár 15 fokkal is csökkenhet.

Már ma délutántól északon, északnyugaton zivatarokra kell számítani, amelyek közül egy-kettő akár heves is lehet, szupercellás jelleggel. A holnapi napon a front átvonulása során országszerte lehűlés várható, délen is csak 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az északnyugati országrészben délutánonként 7-9 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, így ismét előkerülhetnek a vastagabb kabátok.

Borsodban heves zivatarokra is van esély, viharos széllökésekkel (akár 90 km/h felett), jégesővel és intenzív csapadékkal (10-30 mm) - írja a met.hu.

Kedd éjfélig a nyugati határnál 20 mm-es csapadék is hullhat. Délután a déli országrészben 60-70 km/h-s széllökésekre is számíthatunk. Napközben délen, délkeleten zivatarok is előfordulhatnak.

Szerdára kiegyenlítődik az időjárás, 12 és 17 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk. Tartós eső nem várható, de elszórtan záporok előfordulhatnak, a Dunántúlon zivatarok is kialakulhatnak. Az északi-északnyugati szél továbbra is erős marad ezen a tájékon.

Címkék:
#Időjárás

További cikkek