390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Feljelenti a kormány a Spart-t

10perc.hu
2024. 04. 08.
Feljelenti a kormány a Spart-t

Sajtókérdésre válaszolva adott magyarázatot Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

“A jogi lépések nem megkerülhetőek” - válaszolt a miniszter az ATV kérdésére egy másmilyen témában tartott sajtótájékoztató során. 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a magyar kormány jogi lépéseket tesz a SPAR ellen a kiskereskedelmi különadó miatt. A miniszter az ATV kérdésére válaszolva elmondta, hogy az igazságügyi tárca fog eljárni az ügyben.  A miniszter arra a kérdésre, hogy az osztrák anyacéget fogják-e jogi úton megtámadni, nem pedig a SPAR Magyarországot, azt mondta: “több szinten történt sértő állítás” írja az ATV. 

Az ügyben korábban fontos pillanat volt, amikor a SPAR vezérigazgatója nemrégiben egy interjúban arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést a cégben, de panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

Nagy Márton korábban azt mondta, hogy "ha valaki kardot ránt és el kezd kaszabolni, annak következménye van". A miniszter hozzátette, hogy racionális viselkedés, hogy a SPAR nem marad Magyarországon hosszú távon, ilyen mély veszteség mellett.

Az Európai Unió korábban jóváhagyta a kiskereskedelmi különadót, de a SPAR panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz. A Bizottság jelenleg vizsgálja a panaszlevelet, és eldönti, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben.

A magyar kormány nem tervezi a kiskereskedelmi különadó visszavonását. Nagy Márton elmondta, hogy már sok "feljelentés volt" emiatt az Uniónál, ez most egy újabb, de a kormány nem vonja vissza a különadót.

Az ügy fejleményeiről korábban itt írtunk.

Főkép forrása:
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft./Wikimedia Commons

További cikkek