390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter szerint az ügyészségnek meg kellene hallgatnia a miniszterelnököt

10perc.hu
2024. 03. 26.
Magyar Péter szerint az ügyészségnek meg kellene hallgatnia a miniszterelnököt

Magyar Péter kihallgatása után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt nyilatkozott.

"Az ügyészségtől nem kaptam választ, mit kíván tenni, de nem tehetnek mást, mit tanúként behívnak kormánytagokat, és a miniszterelnököt is meg kell hallgatniuk." - mondta Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatón, miután tanúvallomást tett a Schadl-Völner-ügyben. Elmondta, hogy az ügyészséggel együtt meghallgatták a kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvételt, amelyen Varga Judit volt igazságügyminiszter korrupcióról beszél. Magyar hangsúlyozta, hogy a hangfelvétel tartalma súlyos, és az ügyészségnek be kell hívnia tanúként a kormánytagokat, köztük a miniszterelnököt is.

Varga Judit kedd reggeli reakciójában tagadta a vádakat, és azt állította, hogy Magyar Péter bántalmazta őt. Magyar Péter ezt a vádat határozottan visszautasította, és rágalmazásnak minősítette. Kérdésre válaszolva később kitért arra is, hogy ebben az ügyben több hangfelvétel nincs, de más ügyekben tovább keres. Magyar hozzátette, Gulyás Gergely minisztelelnökséget vezető miniszternek nincs köze a Schald-Völner-ügyhöz - írja a 24.hu.

Magyar Péter az esti tüntetésre is felhívta a figyelmet, amely ma este 6-kor a Markó utcában kezdődik. A tüntetők a kormány lemondását fogják követelni. A politikus így fogalmazott Facebookon:  "Add tovább! Találkozzunk ma 18.00 órakor a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, az V. került Markó utca 16. számnál, ahonnan átsétálunk a Kossuth térre és együtt követeljük az utóbbi évtizedek legnagyobb korrupciós és politikai botrányának kivizsgálását, a kormány és a legfőbb ügyész lemondását! Gyertek, a hazának szüksége van rátok!"

Varga Judit reakciójáról és a hangfelvételről is írtunk korábban.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek