Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egyre cikibb a bliccelés a BKK felmérése szerint

10perc.hu
2024. 03. 21.
Egyre cikibb a bliccelés a BKK felmérése szerint

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) friss felmérése a budapestiek közlekedési szokásait vizsgálta.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) friss felmérése szerint a budapestiek 91%-a becsületesen utazik a BKK járatain. A kutatás a közlekedési szokások mellett a bliccelés arányát is vizsgálta, ami 9%-ra tehető. A leggyakoribb bliccelési ok a jegyvásárlási lehetőség hiánya, a sietség és az időhiány. 

A BKK ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérése rávilágított, hogy a budapestiek és az agglomerációban élők döntő többsége (91%) felelősen utazik, és érvényes jeggyel vagy bérlettel veszi igénybe a közösségi közlekedést. Ez minimális javulást mutat a társaság korábbi felméréséhez képest.

A becsületes utazók mellett sajnos még mindig léteznek bliccelők, akik nem hajlandóak megfizetni a szolgáltatásért. A kutatásból kiderült, hogy a bliccelők aránya 9%, és leginkább a fiatalok (18-29 évesek) és a 40-49 éves korosztály tagjai követik el ezt a szabálysértést.

A kutatás rávilágít arra, hogy a BKK BudapestGO applikációja mindhárom okra megoldást nyújt. Az applikáció egyre népszerűbb, a BKK eseti jegyértékesítésében már a bevétel közel 40%-a származik a digitális jegyekből.

Felhívják a figyelmet, hogy a bliccelés nem ciki, hanem szabálysértés, és komoly következményekkel járhat. A pótdíj nem évül el, és néhány év alatt akár milliókra is rúghat a tartozás. Ezért a BKK felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki váltson érvényes jegyet vagy bérletet a közösségi közlekedés igénybevételekor.

Főkép forrása:
BKK-Budapesti Közlekedési Központ Facebook oldal
Címkék:
#Budapest

További cikkek