Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rejtélyes körülmények között meghalt a negyedik orosz olajvállalati vezér is

10perc.hu
2024. 03. 14.
Rejtélyes körülmények között meghalt a negyedik orosz olajvállalati vezér is

Vitalij Robertusz, a Lukoil alelnöke 54 évesen elhunyt. Ő a negyedik orosz olajvállalati topmenedzser, aki az ukrajnai háború kezdete óta váratlanul meghalt. Haláluk okát nem hozták nyilvánosságra, ami spekulációkhoz vezet a körülményeket illetően.

A Lukoil orosz olajvállalat sajnálattal tudatja, hogy Vitalij Robertusz alelnök 54 éves korában elhunyt. A halál oka egyelőre nem ismert, a cég csak annyit közölt, hogy „hirtelen” történt. Robertusz 30 éve dolgozott a Lukoilnál, és kulcsszerepet játszott a cég sikerében - írja a Ukrainska Pravda oldalán. 

Robertusz halála aggasztó trendet követ: ő a negyedik orosz olajvállalati vezető, aki az elmúlt két évben váratlanul elhunyt.

Vlagyimir Nyekraszov vezérigazgató 2023 októberében halt meg 66 évesen „akut szívelégtelenségben”. Ravil Maganov elnök 2022 szeptemberében hunyt el, miután kiesett egy moszkvai kórház ablakából. Halála körülményei rejtélyesek, sokan spekulálnak merénylettel. Alekszandr Szubbotin topmenedzser 2022 májusában halt meg 43 évesen, miután „varangymérget fogyasztott egy sámánnál tett látogatás során”.

A Lukoil nem kommentálta a halálesetek közötti lehetséges összefüggést. Azonban a háborúellenes állásfoglalásuk miatt sokakban felmerül a gyanú, hogy a vezetőket meggyilkolhatták.

Főkép forrása:
Lukoil Facebook oldal

További cikkek