Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja

10perc/MTI
2024. 03. 07.
Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja

Az év 9. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben tovább csökkent, az értékek már elérték a tavaly nyárra jellemző minimum-értéket.

A vizsgált városok közül emelkedő tendenciát egyik mintavételi helyen sem mértek, 9 mérési helyszínen stagnált a tendencia, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely és Veszprém esetében. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, valamint  Budapest központi és déli részén az "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Az influenza vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben országos átlagban tovább csökkent. Az adott héten négy mintában volt jelen kimutatható mennyiségben a vírus örökítőanyaga. Az aktuális eredmények alapján a következő hetekben az influenza esetszámok csökkenése várható.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek