386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Megtelt tüntetőkkel a Hősök tere, Azahriah videóban jelentkezett be

10perc.hu
2024. 02. 16.
Megtelt tüntetőkkel a Hősök tere, Azahriah videóban jelentkezett be

Gulyás Márton szerint 50 ezren jelentek meg a Hősök terén és környékén az Odakint szörnyek járnak nevű megmozduláson.

Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartottak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Budapesten, a Hősök terén.

A tüntetést Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után az interneten szervezték, nagyobbrészt online tartalomelőállítók.

Gulyás Márton  a "társadalmi kiállás" házigazdája a rendezvény kezdetén köszönetet mondott a megjelenteknek, hogy kiállnak az áldozatokért és a gyermekvédelem szükséges reformja mellett.    

Az első felszólaló Osváth Zsolt youtuber, az esemény egyik főszervezője volt

"Intézetben nőttem fel, láttam a legaljasabb nevelői visszaéléseket. Engem konkrétan a pszichiátriára zártak, csak mert tudomást szereztem egy tanár és egy növendék kapcsolatáról. Azt mondták, hogy én bolond vagyok, képzelődöm, Péter bácsi keresztény intézetében ilyen nem fordulhat elő. Irány a Kútvölgyi Klinika." 

Más szabályok vonatkoznak azokra, akik fent vannak, és akik lent vannak

Pottyondy Edina azt mondta, hogy az állam a legnagyobb szörny, de a társadalom is elfordítja a fejét. A kegyelmi botrány legnagyobb tanulsága, hogy a magyar állam szörnyek búvóhelye.

"Ha a bicskei pedofilsegítő megúszta, milyen védelmet élvezhetnek a valóban hatalmasok? És nem csak arról van szó, hogy ha ki akarnak menni a reptérre, akkor nekik van egy villogó autójuk. Gálvölgyinek meg órákat kell várnia a mentőre, Curtis anyját meg kirakják, mint egy zacskó szemetet." – mondta, majd hozzátette, hogy ha holnap agyonver egy szétkokainozott oligarcha, akkor ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Baukó Attila, azaz Azahriah videóban jelentkezett be

"Az a narratíva, hogy milyen bátor Novák Katalin és Varga Judit. Ha nem derült volna ki, szerintetek lemondtak volna? Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal." – mondta és hozzátette, sajnálja, hogy személyesen nem lehet jelen.

Náray Tamás divattervező, író üzenetét Osváth Zsolt tolmácsolta

Elszántnak kell lenni akkor is, amikor tudod, hogy az első lépés nem visz el a célig. De kimozdít abból az állapotból, amelyben vagy, mert az ember kevesebbszer bánja meg, ha bátor, mintha gyáván viselkedne.

Gulyás Márton az esemény zárásaként elmondta, hogy az Utcáról Lakásba Egyesület kezdeményezésére alapot hoznak létre egy korábban bántalmazott, ma hajléktalanként élő fiatal számára; huszonöt millió forintot szeretnének összegyűjteni, a gyűjtést a tüntetés résztvevői között megkezdték.

A tüntetés vége után a Hősök teréről több száz résztvevő átvonult a Lendvay utcába a Fidesz székházához, ahol egy ideig lökdösődött a székházat védő rendőrökkel.

Főkép forrása:
MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek