388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

6 százalékos nyugdíjemelés érkezik a magyar nyugdíjasoknak

10perc.hu
2024. 01. 12.
6 százalékos nyugdíjemelés érkezik a magyar nyugdíjasoknak

A magyar kormány 6%-kal emeli a nyugdíjakat, ami átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent. A nyugdíjemelés pénteken érkezik a nyugdíjasokhoz.

A kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán jelentette be a nyugdíjemelést. Kiemelte, hogy a nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Februárban is emelt összegű ellátás érkezik a nyugdíjasokhoz, hiszen akkor a 13 havi nyugdíjat is kifizetik majd.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány a háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, idén is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés.

Ha az év végére kiderül, hogy az idei éves infláció mégis magasabb lenne a most becsült hat százaléknál, akkor az év végén az inflációkövető nyugdíjkiegészítés is garantált.

Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy a kormány azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjasoknak nagyon fontos a rezsicsökkentés, aminek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb gáz- és áramárat.

A kormány Brüsszellel is vitában áll a rezsitámogatás miatt, mert Brüsszel a rezsitámogatás eltörlésére akarja kényszeríteni.

A kormányszóvivő kijelentette, hogy a kormány nem fogja hagyni, hogy "Brüsszel a magyar nyugdíjasokkal és családokkal fizettesse ki az elhibázott szankciók árát".

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek