Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ha kedd, akkor hidegfront – különben folytatódik a csendes, enyhe ősz

10perc.hu
2023. 10. 30.
Ha kedd, akkor hidegfront – különben folytatódik a csendes, enyhe ősz

A héten a holnapi nap kivételével folytatódik az enyhe, de változékony, szeles őszi időjárás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ma reggel, kora délelőtt az északi völgyekben is kitisztul az idő, felszakad a felhőzet és általában fátyolfelhős időre lehet számítani sok napsütéssel, csapadék nélkül. Délelőtt nyugat felől kis eséllyel vastagabb felhőtömbök sodródhatnak az ország fölé, amelyekből gyenge csapadék nem zárható ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul.

Kedden egy hidegfront hatására nyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, melyek környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. Hajnalra általában 12 és 18 fok közé hűl a levegő, a maximum-hőmérséklet 17 és 25 fok között várható.

Mindenszentek napján, szerdán reggelre mindenütt csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, napközben alapvetően napos idő várható főként az ország északkeleti felén gomolyfelhőkkel, ekkor már csak északkeleten lehet egy-egy zápor. A minimum-hőmérséklet 4 és 11, a csúcsérték 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtök hajnalban főként északon, északkeleten képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagyobb része feloszlik, ezt követően délnyugatról északkelet felé haladó, változó vastagságú felhőtömbök zavarják, szűrik a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimum jobbára 4 és 10 fok között valószínű, kora délutánra döntően 15 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken nyugat felől egyre nagyobb területen befelhősödik az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiség is hullhat. A kiterjedt felhő- és csapadékzóna a délkeleti, keleti tájakat éri el legkésőbb, arrafelé van nagyobb esély némi napsütésre. Hajnalban 3-14 fokig hűl a levegő, a csúcshőmérséklet 14 és 23 fok között valószínű.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek