Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ennek nem fogsz örülni! Kiderült, mitől olyan nagy az olcsóság az albán pékségekben

10perc.hu
2023. 10. 24.
Ennek nem fogsz örülni! Kiderült, mitől olyan nagy az olcsóság az albán pékségekben

Kevésféle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.

Nem tesznek jót a sütőiparnak a magyarországi albán pékségek a Magyar Pékszövetség elnöke szerint, mert minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel – olvasható a Pénzcentrum cikkében. „A munkaügyi szabályok megkerülése, járulékfizetés kikerülése némely esetben jellemző ezekre a cégekre” – fejtegette Septe József, aki szerint az ilyen üzletek a higiéniai, élelmiszeripari szabályokat teljesen lazán kezelik.

Az elnök szerint az albán pékségekben kevésféle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg. A magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen, hogy ezek a vállalkozások piacot vesznek el a magyar sütőipari cégektől, fogalmazott a szakértő Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. Szerinte ezek a vállalkozások nem azonos mértékű működést produkálnak, mint a magyar pékségek.


Az albán pékségekben kevésféle tésztából sokféle terméket készítenek     Fotó: Facebook


Gyakorlatilag ezeknek a termékeknek a gyártását nem lenne szabad végezniük ezeknek a cégeknek – szögezte le a pékszövetség elnöke, felróva azt is, hogy az albán pékségeknek rendkívül hosszú a nyitvatartási idejük, és folyamatos meleg termékeket árusítanak. Ez vonzza a magyar vásárlókat.

Tudomása szerint a Magyarországon működő 400-500 albán pékségnek 15-20 körüli “igazi” tulajdonosuk van, akik működtetik az egész hálózatot. Az ilyen pékségek egy része összehalmoz egy csomó adósságot, majd otthagyják a céget, és egy fantomcég azonnal indul ugyanabban az épületben, de sem energiaszámlákat, sem a járulékfizetést nem intézik el.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek