Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ma hat vármegyét tarolnak le a zivatarok! Mutatjuk, hol nem mehetsz ki a házból esernyő nélkül

10perc.hu
2023. 10. 22.
Ma hat vármegyét tarolnak le a zivatarok! Mutatjuk, hol nem mehetsz ki a házból esernyő nélkül

A nyugati országrészben, és az északi, észak-keleti vármegyékben az eső, záporeső mellett zivatarok is előfordulhatnak.

Ma délnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, az ország bizonyos részein napos időre van kilátás. "A délelőtt folyamán kisebb körzetekben - főként északon - azonban még előfordulhatnak erősen felhős területek. Reggel, kora délelőtt elszórtan lehet eső, napközben helyenként fordulhatnak elő záporok, a nyugati részeken és északkeleten zivatar is kialakulhat" - írja a met.hu.

A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 17 és 24, késő este 11, 17 fok között valószínű. Ugyanakkor mostanra hat vármegyére frissítették a riasztást zivatarok miatt!

A délelőtti órákban a csapadékzóna fokozatosan észak felé távozik, addig a nyugati országrészben, és az északi, észak-keleti vármegyékben az eső, záporeső mellett zivatarok is előfordulhatnak. "Vasárnap napközben a nyugati, délnyugati területeken, valamint az északkeleti országrészben alakulhat ki egy-egy zivatar melyeket lokálisan intenzív csapadék és szélerősödés kísérhet" - figyelmeztetnek a honlapjukon.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek