391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lassan búcsút mondhatunk az ingyenes parkolásnak az Aldinál, a Lidlnél, a Sparnál és a Tesconál

10perc.hu
2023. 10. 19.
Lassan búcsút mondhatunk az ingyenes parkolásnak az Aldinál, a Lidlnél, a Sparnál és a Tesconál

Már most is díjköteles a legtöbb parkolójuk, igaz, a vásárlók különböző kedvezményeket kapnak az áruházaktól.

Nagy problémát jelent a hazai boltláncoknak, hogy az ingázók ingyenes P+R parkolónak használják az üzletek parkolóit – jelentették be a legnagyobb áruházak. Sokan a fizetős övezetekhez közeli boltoknál megállnak ingyen, és indulnak tovább a munkába. Ezért többen már intézkedtek is, fizetős parkolást vezettek be, korlátozták a maximális tartózkodási időt, vagy szimplán bevonattak egy-egy üzletet a kerületi fizetős övezetbe – számolt be a Pénzcentrum.

A Sparnál saját fizetős parkolót alapkítanak ki sorompós vagy élőerős felügyelettel. Illetve ahol van együttműködési lehetőség a helyi önkormányzattal, ott velük külön megállapodás útján bevonásra kerül a parkolójuk a helyi fizetős övezetbe, ahol a vásárlók számára kedvezményes parkolást biztosítanak.


A LIDL több üzlete estében díjköteles a parkolási rendszert működtet      Fotó: Lidl


Az Aldi néhány üzleténél, amelyek fontos tömegközlekedési csomópontok közelében találhatók, előfordul, hogy az ingázók P+R parkolóként használják az üzlet parkolóját, ezeknél az áruházaknál a boltlánc sorompós beléptetést vezetett be. A vásárlók az érintett üzleteknél 90 percen keresztül ingyenesen vehetik igénybe a parkolást, ezen felül azonban parkolási díjat kell fizetni.

A LIDL több üzlete estében díjköteles a parkolási rendszert működtet. Ezeknél az áruházaknál a fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek megnehezítik az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

A Pennynél is jelentős probléma, hogy az autósok nem vásárlás céljából parkolnak az üzleteknél, hanem onnan továbbmennek például dolgozni. Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve a vállalat 2023 márciusában arra a döntésre jutott, hogy az érintett egységek parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást.


A Tesco parkolóit maximum 3 órán át használhatják a vásárlók    Fotó: Tesco


Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a PENNY vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolás. Felméréseink alapján ennyi idő alatt kényelmesen bevásárolhatnak a PENNY-be látogatók anélkül, hogy ez számukra bármilyen további költséget jelentene.

Az alábbi díjszabás érvényes a Penny parkolók területén:

  • a parkolás első órája mindenki részére ingyenes
  • 1 és 2 óra között 2500 forint – azonban vásárlóink részére az igazoló blokk felmutatását követően továbbra is ingyenes a parkolás
  • a 2 órát meghaladó parkolás esetén pedig az üzlet napi zárásáig 5000 forint fizetendő

A Tesco parkolói a Tesco vásárlói számára lettek kialakítva, így arra kérik vásárlóinkat, hogy a vásárlás időtartama alatt, maximum 3 órán keresztül használják azokat.

Főkép forrása:
Penny Market

További cikkek