387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Becsapják a pedagógusokat! Trükközve fosztják meg a felmondó tanárokat a végkielégítésüktől

10perc.hu
2023. 10. 01.
Becsapják a pedagógusokat! Trükközve fosztják meg a felmondó tanárokat a végkielégítésüktől

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra figyelmeztette a státusztörvényt elutasító tanárokat, hogy ne lemondással szüntessék meg a jogviszonyukat.

A Pedagóguk Demokratikus Szakszervezete szerint néhány iskolában trükközve próbálták megfosztani a végkielégítésüktől a felmondó tanárokat.

A PDSZ a péntek reggeli Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy aznap van az utolsó nap, amikor nyilatkozatot tehetnek azok, akik nem fogadják el, hogy 2024-től a státusztörvény hatálya alatt dolgoznak. Nekik október 31-ig kell dolgozniuk, ezután november 29-ig a felmentési idejüket töltik, majd november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

„Néhány intézményben azonban trükköznek. Erről azt kell tudnotok, hogy ez idő alatt lemondással is meg lehet szüntetni a jogviszonyt, ahogy később is, csakhogy ekkor nem jár felmentési idő alatti munkavégzés alóli mentesülés és fizetés (távolléti díj), és nem jár 1-3 havi bérnek megfelelő végkielégítés sem. Ez csak akkor jár, ha a fent említett nyilatkozatot teszed meg. Ne írj tehát alá lemondásról szóló dokumentumot akkor se, ha erre az igazgató kötelez!” – figyelmeztetett Facebook-bejegyzésében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Pedagógus

További cikkek