Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Diliházba zárná az ügyészség a kómában fekvő tanárnőt meggyilkoló kínai férfit

10perc.hu
2021. 12. 28.
Diliházba zárná az ügyészség a kómában fekvő tanárnőt meggyilkoló kínai férfit

Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető, ezért indítványozta az ügyészség, hogy a bíróság, a vádlott felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését.

Vádat emelt és kényszergyógykezelést indítványozott az ügyészség annak a kínai férfinak az ügyében, aki tavasszal egy fővárosi kórházban halálra szurkált egy alvó betegek. A 38 éves kínai férfi március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először betegtársát fojtogatta, majd két sebészollóval az őt megfékezni próbáló ápolónőre támadt, megpróbálta mellbe szúrni.

Azután a szomszéd kórteremben – a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán – ollókkal súlyosan bántalmazott egy altatásban lévő 54 éves tanárnőt, aki néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. A dühöngő vádlottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük. A vádlott az egyik őr mellkasa felé szúrt, aki könnyebben megsérült.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető. Ezért indítványozta az ügyészség, hogy a bíróság, a vádlott felmentése mellett rendelje el kényszergyógykezelését, amely határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés a társadalom védelme és a vádlott gyógyítása érdekében.

Főkép forrása:
freepik.com (képünk illusztráció)
Címkék:
#Ügyészség

További cikkek