Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gasztro-túra Badacsonyban

10perc.hu/KM
2021. 06. 05.
Gasztro-túra Badacsonyban

A strandolás mellett igazi bakancsos túra várja június 5-én a Tihanyi-félsziget szerelmeseit, míg Balatonlellén Szalay-napot rendeznek számos programmal és vadfőzőversennyel.

Történelmi emlékek, tihanyi legendák, különleges természeti képződmények, lélegzetelállító balatoni panoráma. Ezzel a menüvel kell beérni a bakancsos túrára jelentkezőknek, akiknek a gyülekezési helye a Levendula háznál lesz.

Akár a túra után is be lehet kapcsolódni Badacsonyban a Gasztrohegy kínálta programokba. Kis adagok, nagy ízek, szuper kóstolók, jó borok, nagy séták és egy csodás borvidék vár mindenkit, aki ellátogat a Badacsony-hegyvidék illusztris vendéglátóhelyeire, borászataihoz. Az esemény alatt buszok is közlekednek a különböző kulináris helyszínek között.

Balatonlellén hagyományteremtő módon rendezik meg az első Szalay napot. Ennek alapgondolata a régi kúria épülete köré fonódik, melyet a nemesi származású Szalay család építtetett. Ma művelődési házként funkcionál az épület, illetve az ad otthont az Afrika múzeumnak is.

Reggel 10-től már befűtenek a bográcsok alá is indul a vadfőző verseny. A sok színes program között vizsla és solymász bemutatót is láthat a nagyközönség.

Főkép forrása:
balatonihajozás.hu

További cikkek