Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Újabb 10 forinttal csökken az üzemanyagok piaci ára

10perc.hu
2022. 11. 17.
Újabb 10 forinttal csökken az üzemanyagok piaci ára

Péntek hajnaltól egy liter 95-ös benzinért 667 forintot, míg a gázolaj literéért 732 forintot kell majd a tankolóknak fizetni. Ugyanakkor jövő héten majdnem 500 kúton elfogy az üzemanyag, mert a MOL nem szállít számukra sem benzint, sem gázolajat.

Lassan-lassan nem sok különbség lesz a benzinkutakon a hatósági 480 forintos ár, illetve a piaci árak között. Ugyanis péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak és benzin, valamint a gázolaj esetében is a csökkenés mértéke bruttó 10-10 forint lesz literenként.

Így a 480 forintos hatósági árak mellett az alábbi piaci árakon tankolhatunk a holtankoljak.hu szerint: egy liter 95-ös benzinért 667 forintot, míg a gázolaj literéért 732 forintot kell majd a tankolóknak fizetni.

A jó hír mellé jött a rossz! Több hazai benzinkút üzemeltetője arra panaszkodik, a Mol levélben értesítette őket, hogy az ország működése és energiaellátása érdekében a jövő héten dízelt és motorbenzint sem tud biztosítani. Az Index megtudta, hogy a döntés 258 céget érint, amely összesen majdnem 500 benzinkutat üzemeltet. Ezeken a kutakon a jövő héten várhatóan teljesen elfogy az üzemanyag.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek