EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Veszélyben az olimpiai szereplés, covidos lett Liu Shaoang

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha képes lesz az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző öt egymást követő napon át negatív teszteredményre, akkor a csapat után utazhat majd Pekingbe.

Nagyon rossz hírt tett közzé a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség: pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző jelenleg tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára.

Az ötkarikás csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint tevékenykedik, az induláshoz öt egymást követő napon át negatív teszteredményre lesz szükség. A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így Liu Shaoang a szerdán induló csapat után utazhat majd a kínai fővárosba.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.