392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Veszélyben az olimpiai szereplés, covidos lett Liu Shaoang

10perc.hu
2022. 01. 24.
Veszélyben az olimpiai szereplés, covidos lett Liu Shaoang

Ha képes lesz az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző öt egymást követő napon át negatív teszteredményre, akkor a csapat után utazhat majd Pekingbe.

Nagyon rossz hírt tett közzé a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség: pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző jelenleg tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára.

Az ötkarikás csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint tevékenykedik, az induláshoz öt egymást követő napon át negatív teszteredményre lesz szükség. A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így Liu Shaoang a szerdán induló csapat után utazhat majd a kínai fővárosba.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek