392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Vége az aranyidőknek! Majd 15 százalékkal emelik a bankok a díjaikat!

10perc.hu
2023. 02. 10.
Vége az aranyidőknek! Majd 15 százalékkal emelik a bankok a díjaikat!

A költségek változásáról az ügyfeleket legalább két hónappal korábban tájékoztatni kell, megnevezve az oklistában szereplő, az emelést megalapozó indokot.

Alighogy közzétették a tavalyi évi átlagos inflációra vonatkozó adatokat, több bank már lépett is. Tavaly az áremelkedés átlagos üteme 14,5 százalékos volt, a K&H Bank, az Oberbank és a Magnet pedig erre hivatkozva ugyanilyen mértékben meg is emelte a díjait a bankszámláinál hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.

Az OTP várhatóan már márciusban jelentősen megemeli a bankszámlái díjait, több pénzintézet pedig áprilisban követi a piacvezetőt. Az MNB szerint két hónappal előre közzé kell tenni az új kondíciós listát, de sok bank az általános üzletszabályzatban írta csak meg, hogy az infláció mértékével - vagyis az idén 14,5 százalékkal emeli a díjait. Drágább lesz a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya és az sms is, az áremelés a hiteleket is érinti.


Drágább lesz a számlavezetés, az átutalás, a készpénzfelvétel, a bankkártya és az sms is    Fotó: Pixabay


A költségek változásáról nemcsak két hónappal korábban kell tájékoztatni az ügyfeleket, de meg kell nevezni az oklistában szereplő, az emelést megalapozó indokot. Új díjat emiatt nem lehet bevezetni, és nem szabad megváltoztatni a meglévő díj számítási módját sem.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Bank

Hirdetés

További cikkek