393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Változások a korlátozásokban!

10perc.hu
2021. 03. 05.
Változások a korlátozásokban!

A bölcsődék, az autószervizek és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok nyitva maradnak, a virágosok március 9-től lesznek bezárva.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában újabb információkat jelentett be a március 8-tól 22-ig érvényes szigorú korlátozásokkal kapcsolatban. Például amíg az óvodáktól az egyetemekig bezár minden – a közép és felsőoktatásban eddig is digitális oktatás folyt –, addig a bölcsődéket nyitva tartják egészen addig, amíg azt az egészségügyi helyzet megengedi.

Az élethez szükséges szolgáltatások, így az élelmiszerboltok és a tavaszi kerti munkához szükséges eszközöket áruló boltok, a drogériák, patikák, dohányboltok és a benzinkutak nyitva lesznek, de minden másnak, így az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak, műszaki- és szórakoztatócikkeket árusító boltoknak mind be kell zárniuk. Szintén nyitva maradnak a bankok és a posták. Mivel a Nőnap március 8-ra, azaz a korlátozások bevezetésének napjára esik, így hétfőn a virágboltok még nyitva maradhatnak, hogy a virágosok eladhassák a már berendelt készleteiket.



A vezess.hu információi szerint szintén nyitva maradnak a következő két hétben az autószervizek és az autókereskedések is, de értékesítési tevékenységet magánszemélyek részére nem végezhetnek, csak jogi személyeket szolgálhatnak ki.

A forbes.hu úgy tudja, a bértámogatást és az adókedvezményt kiterjesztik a szigorításban érintett szektorokra, elengedik a márciusi bérleti díjakat, a katásoknak ebben az időszakban nem kell fizetniük, a bértámogatást és az adókedvezményeket a szállodákhoz és éttermekhez hasonló módon kapják a most érintettek.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek