393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Újraindítási Gyorskölcsön: kik, mire, mikortól, meddig, mennyit…

10perc.hu
2021. 03. 05.

Az akár 10 millió forintos kamatmentes hitelhez azok a vállalkozások juthatnak hozzá, amelyek a világjárvány által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykednek: vendéglátás, turizmus, kultúra és sport.

Megjelent a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram tervezete, amiből számos fontos részlet kiderült végre. A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt március 8-tól igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontokban, és a hitelprogram keretében 2021. november 30-ig lehet hitelkérelmet benyújtani. Maga a hitel a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is felhasználható. A bankmonitor.hu szakemberei utána jártak annak, vajon kiknek érdemes egyáltalán megpályázniuk a maximum 10 millió forintos, kamatmentes hitelt.

A hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint, így akár vállalkozók tízezrei részesülhetnek majd a támogatásból. A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön – ami nem haladhatja meg a vállalkozás 2019. évi árbevételét – elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást a jelenlegi problémák áthidalására. A programhoz szükséges forrásokat az Európai Unió biztosítja.

A hitel teljesen kamatmentes, de kezelési költséget, rendelkezésre tartási jutalékot, illetve szerződésmódosítási díjat sem számítanak fel. A hitel bármikor díjmentesen előtörleszthető vagy végtörleszthető és önerőt sem igényel. A gyorskölcsön maximális futamideje a szerződéskötéstől számított 120 hónap, azaz 10 év. A szerződéskötést követő legfeljebb 3 hónap az úgynevezett „rendelkezésre tartási idő”. Ez után kezdődik a türelmi idő, amely legfeljebb 3 év: ebben az időszakban még nem kell törleszteni a hitelt. Az első törlesztőrészlet a türelmi idő lejártát követő hónap 15. napjáig esedékes.

Figyelem! Csak azok a vállalkozások juthatnak támogatáshoz, amelyek mikro-, kis- és középvállalkozásnak valamint devizabelföldinek minősülnek, rendelkeznek Magyarország területén székhellyel vagy telephellyel és gazdaságilag életképesek. A hitelre az alábbi gazdálkodó szervezetek jogosultak: korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, közkereseti társaság, betéti társaság, szociális szövetkezet, iskola szövetkezet, egyéb szövetkezet, európai szövetkezet, egyéni cég, egyéni vállalkozó.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek