EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Újabb támadás érte a rendőröket! Ezúttal kalapáccsal támadott rájuk egy férfi

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A Heves vármegyei férfi már másodszor rohant neki a hatóság embereinek, korábban egy baltával és egy vésővel támadt rá az őt igazoltató rendőrökre.

Őrizetbe vettek egy Heves vármegyei férfit, aki korábban baltával, most kalapáccsal támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. A Központi Nyomozó Főügyészség jelentésében olvasható, hogy a 40 éves férfi tavaly novemberben vésővel és baltával rongálta meg egy magyarországi nagykövetség budapesti épületét.

A rendőrök a rongálás abbahagyására szólították fel, ő azonban a baltával a rendőröket fenyegetve elindult feléjük. A rendőrök az elkövetővel szemben könnyfakasztó gázt, majd testi kényszert alkalmaztak. A gyanúsított ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el – írta az atv.hu.

A férfi ezután több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek. A nyomozó ügyészség ezért a Terrorelhárítási Központ közreműködésével pénteken kutatást tervezett végrehajtani a lakóhelyén és gyanúsítotti kihallgatása érdekében elő akarta állítani.

A férfi a megjelenő rendőröket kalapáccsal a kezében fenyegetni kezdte, majd az eszközt nagy erővel közéjük dobta. A támadásban senki nem sérült meg. A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, és kihallgatása után indítványozza a letartóztatását. Erről a bíróság várhatóan hétfőn dönt.