EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Tömegbaleset az M1-esen – a meteorológus szerint előre tudható volt a porvihar

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: police.hu

A legtöbb helyen a csapadékhiány miatt kiszáradt a talaj felső rétege, az itt lévő port pedig könnyedén felkapja a 90-100 kilométer per órás széllökés.

Újabb döbbenetes információ került nyilvánosságra a szombaton, az M1-es autópályán történt tömegbalesettel kapcsolatban. A Herceghalom térségében történt tragédiában 43 jármű ütközött össze – 32 autó, 5 kisteherautó és 6 kamion volt érintett –, melyekből 21 jármű kigyulladt ki. A katasztrófában egy ember meghalt, és 41-en megsérültek.

Kiderült, hogy előre fel lehetett volna készülni a hatalmas gondra, ugyanis a meteorológusok már korábban jelezték, hatalmas porvihar várható a térségben. Németh Lajos elmondta, a szél a legjobban előrejelezhető időjárási jelenség, és most is tudni lehetett, hogy a tavaszias péntek után hidegfront érkezik szombat reggelre, ami viharos, néhol orkán erejű szelet generált.

Szinte borítékolható volt a porvihar is, ugyanis a legtöbb helyen a csapadékhiány miatt kiszáradt a talaj felső rétege, az itt lévő port pedig könnyedén felkapja a 90-100 kilométer per órás széllökés, ami a meteorológus szerint autósként még rosszabb, mint a hófúvás – írta a Tények..

Németh Lajos reméli, hogy az emberek tanulnak a hétvégi tragédiából, és hasonlóan súlyos eset már nem történik, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk az időjárás szélsőségeivel. Ugyanakkor kijelentette, a tömegbaleset rámutatott arra, hogy az embereknek jobban kellene figyelniük az előrejelzésekre.