393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Tom Jones idén nyáron pótolja tavalyra tervezett budapesti koncertjét

10perc.hu
2023. 02. 21.
Tom Jones idén nyáron pótolja tavalyra tervezett budapesti koncertjét

Tom Jones, a világhírű walesi énekes sztár új, Ages & Stages című turnéjával érkezik Magyarországra.

Sir Tom Jones július 1-jén pótolja a tavaly nyárra tervezett, de akkor elhalasztott koncertjét az MVM Dome-ban.

A 82 éves Tom Jones hat évtizede kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger.

Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

Az évtizedek alatt dolgozott együtt Stevie Wondertől és Aretha Franklintől Van Morrisonig, Dolly Partonig, Ed Sheeranig számos világsztárral.

1965 óta több mint 100 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 42. - stúdióalbuma, a Surrounded by Time 2021-ben jelent meg. Ezzel az albumával ő lett a legidősebb férfi előadó, aki új lemezzel vezette a brit slágerlistát.

Pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

Az énekes nyolcadik alkalommal lép fel magyar közönség előtt júliusban az MVM Dome-ban. A tavalyi dátumra korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Főkép forrása:
Tom Jones/Twitter
Címkék:
#Koncert

További cikkek