393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Tízmillió dolláros vérdíj a DarkSide nevű kiberbűnözők fejére!

10perc.hu
2021. 11. 05.
Tízmillió dolláros vérdíj a DarkSide nevű kiberbűnözők fejére!

Nem sajnálná a pénzt az amerikai külügyminisztérium azokra, akik segítenének a kiberbűnözők leleplezésében.

Vélhetően az eddigi legmagasabb vérdíjat tűzte ki az Egyesült Államok a kiberbűnözők elleni küzdelemben. Amint azt Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője bejelentette, a tárca akár tízmillió dollárt is fizetne annak, aki olyan információval tud szolgálni, amely a DarkSide nevű kiberbűnözői csoportban vezető pozíciót betöltő személyek azonosításához, vagy tartózkodási helyéhez vezet.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint ez a profi kiberbűnözői csoport állhat a Colonial Pipeline elleni májusi támadás mögött, ami miatt az üzemanyag-szállítás az egész hálózaton leállt, és üzemanyaghiány alakult ki az Egyesült Államok keleti partvidékén.

Az FBI májusban közölte, hogy a DarkSide rendszeresen hajt végre zsarolóvírusos támadásokat, és vélhetően Oroszországban vagy Kelet-Európában van a székhelye. A zsarolóvírusok zárolják és titkosítják a kiszemelt áldozat számítógépes rendszerét, és pénzt követelnek azért, hogy tulajdonosaik visszakaphassák az ellenőrzést informatikai rendszereik, számítógépeik, hálózatuk felett.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek