EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Teraszok: telt ház lehet jövő hét végén

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok feladata.

Lassan elkezdődik az élet bizonyos területein a normalizálódás, és 3,5 millió beoltott után újranyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és a tulajdonosoknak vagy bérlőknek ráadásul egyelőre a teraszdíjat sem kell kifizetni. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László úgy véli, a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában kiemelte, hogy most nem a leendő bevétel számolgatása, hanem a mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok feladata. Kovács László szerint most azok lesznek helyzeti előnyben, akik a nehézségek ellenére is megtartották dolgozóik jó részét. Ugyanakkor állítja, azoknak felelőtlenség lesz kinyitni, akiknek alkalmazottjaik még nem kapták meg legalább az első oltásukat.