395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Teraszok: telt ház lehet jövő hét végén

10perc.hu
2021. 04. 18.

A mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok feladata.

Lassan elkezdődik az élet bizonyos területein a normalizálódás, és 3,5 millió beoltott után újranyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és a tulajdonosoknak vagy bérlőknek ráadásul egyelőre a teraszdíjat sem kell kifizetni. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László úgy véli, a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában kiemelte, hogy most nem a leendő bevétel számolgatása, hanem a mintegy féléves leállás után most az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok feladata. Kovács László szerint most azok lesznek helyzeti előnyben, akik a nehézségek ellenére is megtartották dolgozóik jó részét. Ugyanakkor állítja, azoknak felelőtlenség lesz kinyitni, akiknek alkalmazottjaik még nem kapták meg legalább az első oltásukat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek