393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tenisz: Djokovicsot hazaküldték, Bondár kikapott

10perc.hu
2022. 01. 06.

Az eddig remeklő, sorozatban három győzelmet arató magyar játékos a melbourne-i torna nyolcaddöntőjében nagy csatában kikapott Potapovától, míg a reptéren várakozó Novak Djokovicstól megtagadták az ausztrál vízumot, így nem léphet be Ausztrália területére.

Sajnos nem sikerült az újabb bravúr az évet a világranglista 92. helyén kezdő Bondár Annának. A jelenleg legjobb magyar teniszező a selejtezőből indulva a nyolcaddöntőben 6:4, 6:7, 7:5-re kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától, és ezzel kiesett a Melbourne-ben zajló, 239 477 dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Pedig Bondárnak ott volt a lehetőség a kezében, ugyanis a döntő játszmában zsinórban három játékot nyerve 5:4-nél a meccsért adogathatott, ám megremegett a keze, és innen szettet sem tudott nyerni. Maga a találkozó 155 percig tartott. Bondár a jövő héttől biztosan a TOP 90-en belülre kerül a világranglistán.


A jelenleg legjobb magyar teniszezőnő a selejtezőből indulva a nyolcaddöntőben kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától     Fotó: Facebook/MTSZ


Mindeközben ugyancsak Melbourne-ben, ám ezúttal nem a pályán, hanem a Tullamarine repülőtéren is véget ért egy „csata”. Az ausztrál hatóságok az egészségügyi szabályokat betartva megtagadták az országba való belépést Novak Djokovicstól, aki nem tudta hitelesen igazolni, hogy miért nem oltatta be magát. A 20-szoros Grand Slam-bajnok, kilencszeres Australian Open-győztes szerb világelső ugyanis a magánélete védelmére hivatkozva nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az ügyben diplomáciai lépések is történtek, a szerb elnök, Alekszandar Vucsics beszélt a szerb sztárral, valamint az ausztrál kormányfővel is, de Scott Morrison egyértelművé tette, aki nem felel meg a beutazási jogszabályoknak – legyen az a világ legjobb teniszezője –, az nem léphet be Ausztrália területére. Djokovicsot hivatalosan felszólították arra, hogy haladéktalanul utazzon haza.

„Azokat a nem ausztrál állampolgárokat, akik nem rendelkeznek érvényes vízummal a beutazáskor, vagy akiknek vízumát törölték, őrizetbe veszik és hazaküldik Ausztráliából” – olvasható az Ausztrál Határrendészet (ABF) közleményében. A szerb világelső eddig megtagadta a hazautazást, és az ügyvédei segítségével megpróbája elérni, hogy beengedjék az országba.

Főkép forrása:
Instagram/Novak Djokovic

További cikkek