EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

A táborok adhatják vissza a normális életet a gyerekeknek

Életmód
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A vakációs lehetőségek szervezői már készen állnak, több mint kétszáz táborturnus közül már most is lehet válogatni.

Minden évben kulcsfontosságúak a nyári gyermektáborok, de az idei esztendőben még inkább kiemelt jelentőségűnek hat a vakációs lehetőségek igénybevétele. Nem elsősorban a nyári gyermekfelügyelet megoldása az ok, bár ez sem elhanyagolható, hanem a gyerekek visszavezetése a valóságba, az offline térbe.

Habár még csak február van, de az eddigi jelentkezésekből, a gyerekek mentális állapotából és a családok pénztárcájából is biztonsággal arra lehet következtetni, hogy rekordévre készülhet a nyári táboros szakma. A vakációs lehetőségek szervezői már készen állnak, több mint kétszáz táborturnus közül már most is lehet válogatni.

Lassan két éve élünk együtt a koronavírus (COVID) okozta hatásokkal, ami a társadalom minden szegletét megviseli, a társas kapcsolatainkat átalakítja, így a gyerekek sem kivételek ez alól. Az iskolából rohannak haza, és online beszélnek és játszanak egymással, a játszótér vagy a sportpálya a gyerekek egy jelentős része számára már nem érdekes annyira, mint az online világ.


A vakációs lehetőségek szervezői már készen állnak, több mint kétszáz táborturnus közül már most is lehet válogatni    Fotó: freepik.com


„Tapasztaljuk ezt a fajta bezárkózást a csemeték részéről, sok helyen valahogy kevesebb a gyerek a játszótereken, kevesebben fociznak, bújócskáznak. Nagyon bízunk a táborok adta élményben, ugyanis az az újszerű közösségi élmény, ami merőben eltér az iskolától, kirángathatja az online térbe beszorult gyerekeinket a valóságba, ha úgy tetszik, az offline térbe" – állítja Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

Ráadásul most már szerencsére ott tartunk, hogy 5 éves kortól minden gyermeket be lehet oltani. Ennek hatására a táborok még az eddigi minimális szintnél is kisebb kockázattal rendezhetők! Jelentkezni már most is lehet a vakációs lehetőségekre, sőt, a legtöbb tábor esetében előfoglalási kedvezményekkel lehet tábort foglalni.

„A táborárakat sem fogja elkerülni idén a növekedés, és ezt tudja mérsékelni, sőt a legtöbb esetben teljesen ellensúlyozni a korai táborfoglaláskor kapott kedvezmény. A másik a gyermekek mentális állapota. Egyre több szülőtől halljuk, hogy miközben gyorsan beletanultak a gyerekek a maszkviselésbe, a kötött, iskolai vírusszabályokba, megviseli őket, ugyanakkor  a táborok visszaadják a felhőtlen gyermekkort, hiszen a csemeték maszk nélkül, a való életben és nem online, egymással játszanak" – mondta el Tóth Béla.