392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szolgálunk és hazudunk! Kiderült, hogy mégsem erőszakolta meg kolléganőjét a megvádolt két rendőr!

10perc.hu
2022. 02. 15.
Szolgálunk és hazudunk! Kiderült, hogy mégsem erőszakolta meg kolléganőjét a megvádolt két rendőr!

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szigorú vizsgálata megállapította, hogy nem erőszakolták meg kollégái a feljelentést tevő rendőrnőt, ezért az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

Döbbenetes bűneset látott napvilágot december 10-én a Blikkben: a Készenléti Rendőrség két tagja a szüzességét elvéve megerőszakolta Zsiga Katalin őrmestert az egyik közös műszakjuk után. A szerencsétlenül járt 23 éves nő egy a világhálón terjedő videóról tudta meg, mit tettek vele a kollégái.

Szinte mindenki a fejét követelte az erőszakkal meggyanúsított törzsőrmesternek és egy főtörzsőrmesternek, ám mára kiderült, hogy a vérfagyasztó történetből egy szó sem igaz, és a nyomozást végző Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem erőszakolták meg kollégái a rendőrnőt.

A rendőrnő azt mondta az ügyet nyilvánosságra hozó újságírónak, hogy háromnapos határrendészeti szolgálata alatt két kollégája - egy harmadik társuk által a lefoglalt szerekből eltulajdonított anyaggal - elkábította, majd mindketten közösültek vele, és a történtekről videófelvételt készítettek, amelyet közzétettek az interneten.

Zsigó Katalin azt állította, minderről két hónappal később értesült, amikor egy kolléganője megmutatta neki és meg is osztotta vele a videofelvételt. A rendőrnő beszélt arról is, hogy az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, megöléssel fenyegette, ha erről bárkinek beszél, és azt is mondta neki, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is "elintézték".



A KNYF ugyanakkor bejelentette, a széles körű nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták. A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett, ráadásul kiderült, hogy a rendőrnő által megnevezett egyik elkövető több száz kilométerre tartózkodott az állítólagos elkövetéskor.

A rendőrnő nem is beszélt azzal a kolléganőjével, akitől - állítása szerint - tudomást szerzett a történtekről. A hivatkozott videofelvétel nem létezik, ahogy a rendőrök közötti üzenetküldő alkalmazásban sincs nyoma a rendőrnőt érintő tartalmaknak.

A szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány. A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg, továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

Főkép forrása:
police.hu (képünk illusztráció)

További cikkek