392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szolgálunk és elfogunk!

10perc.hu
2022. 01. 05.
Szolgálunk és elfogunk!

Több mint ezer körözött embert fogott el tavaly a BRFK, melynek nyomozói a felderítések során nyílt módszerekkel dolgoznak, de titkos információgyűjtést is alkalmaznak.

Egyre eredményesebben végzik rendőreink a dolgukat, ennek köszönhetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a 2020-as 830 elfogott körözött személlyel szemben tavaly már 1028 keresett személyt talált meg. A keresett emberek jelentős többségét valamilyen bűncselekmény miatt körözték. A nyomozók a felderítések során nyílt módszerekkel dolgoznak, de titkos információgyűjtést is alkalmaznak.

A legtöbb körözött általában a rá kiszabott jogerős büntetés, vagy büntetőeljárás miatt bujkál, de olyanok is nagy számban vannak, akik a rájuk kiszabott pénzbüntetést nem akarják befizetni. Hozzátette: utóbbiak esetében tendencia, hogy amikor a rendőrség megkeresi őket, "hirtelen" befizetik a bírságukat, rendezik a tartozásukat.



Tavaly az öt legkeresettebb elfogott bűnöző között szerepelt a 36 éves K. Gyula, akit emberölésért; a 25 éves lengyel állampolgárságú Damian M., akit hazájában fegyveres rablásért; a 33 éves J. Mihály, akit életellenes bűncselekmény miatt; a 48 éves M. László, akit szexuális erőszak miatt, valamint a 32 éves P. Ádám, akit mintegy százrendbeli vagyon elleni bűncselekmény miatt kerestek.

A körözési munka túlmutat Budapest határain, sokszor országhatárokon is, hoztak már haza keresett embert például az Egyesült Királyságból, Németországból, Ukrajnából és a Dominikai Köztársaságból is. A BRFK szorosan együttműködik a megyei kapitányságokkal, a Készenléti Rendőrséggel és - a feltehetően erőszakos, fegyveres bűnözők esetében - a Terrorelhárítási Központtal is.

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek