EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Szolgálunk és elfogunk!

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: police.hu

Több mint ezer körözött embert fogott el tavaly a BRFK, melynek nyomozói a felderítések során nyílt módszerekkel dolgoznak, de titkos információgyűjtést is alkalmaznak.

Egyre eredményesebben végzik rendőreink a dolgukat, ennek köszönhetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a 2020-as 830 elfogott körözött személlyel szemben tavaly már 1028 keresett személyt talált meg. A keresett emberek jelentős többségét valamilyen bűncselekmény miatt körözték. A nyomozók a felderítések során nyílt módszerekkel dolgoznak, de titkos információgyűjtést is alkalmaznak.

A legtöbb körözött általában a rá kiszabott jogerős büntetés, vagy büntetőeljárás miatt bujkál, de olyanok is nagy számban vannak, akik a rájuk kiszabott pénzbüntetést nem akarják befizetni. Hozzátette: utóbbiak esetében tendencia, hogy amikor a rendőrség megkeresi őket, "hirtelen" befizetik a bírságukat, rendezik a tartozásukat.


A BRFK szorosan együttműködik a megyei kapitányságokkal, a Készenléti Rendőrséggel és - a feltehetően erőszakos, fegyveres bűnözők esetében - a Terrorelhárítási Központtal is     Fotó: MTI


Tavaly az öt legkeresettebb elfogott bűnöző között szerepelt a 36 éves K. Gyula, akit emberölésért; a 25 éves lengyel állampolgárságú Damian M., akit hazájában fegyveres rablásért; a 33 éves J. Mihály, akit életellenes bűncselekmény miatt; a 48 éves M. László, akit szexuális erőszak miatt, valamint a 32 éves P. Ádám, akit mintegy százrendbeli vagyon elleni bűncselekmény miatt kerestek.

A körözési munka túlmutat Budapest határain, sokszor országhatárokon is, hoztak már haza keresett embert például az Egyesült Királyságból, Németországból, Ukrajnából és a Dominikai Köztársaságból is. A BRFK szorosan együttműködik a megyei kapitányságokkal, a Készenléti Rendőrséggel és - a feltehetően erőszakos, fegyveres bűnözők esetében - a Terrorelhárítási Központtal is.