393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szétlőtték Kijevet az oroszok!

10perc.hu
2023. 05. 16.
Szétlőtték Kijevet az oroszok!

A lehető legtöbb támadórakétát lőtték ki a legrövidebb idő alatt az ukrán fővárosra.

Oroszország ma kora reggel újabb légicsapásokat indított az ukrán főváros ellen, májusban már a nyolcadikat. Ukrán tisztviselők közlése szerint a védelmi rendszerek Kijev fölött több objektumot is kilőttek. Az éjszakai támadás összetett volt, drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat indítottak különböző irányokból – írta a Deutsche Welle.

„Sűrűségében kivételes volt: a lehető legtöbb támadórakéta a legrövidebb idő alatt” – mondta Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon. Hozzátette, a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány objektumot lőttek ki a város felett, és sikerült-e bármelyiknek célba találnia.


Vitalij Klicsko szerint az anyagi kár jelentős, törmelék hullott a város állatkertjére is      Fotó: Twitter


Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta: a lehulló törmelék több autót is felgyújtott és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben, amely a jelek szerint a legsúlyosabban érintett. Három ember megsérült. Két autó kigyulladt a város délkeleti, Darnyickij kerületében, tette hozzá. Törmelék hullott a város állatkertjére is.

A kora reggeli órákban szinte egész Ukrajnában légiriadó volt érvényben. Az rtl.hu értesülése szerint a legutóbbi támadásokra néhány órával azután került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszatért európai útjáról, amelynek célja az volt, hogy fegyvereket szerezzen az Oroszország elleni ellentámadáshoz.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek