392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Számos program várja a pünkösdölőket

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 05. 22.
Számos program várja a pünkösdölőket

Az ország több pontján tömegeket vonzó kulturális rendezvények helyett, kirándulási lehetőségeket kínálnak a települések a pünkösdi ünnepek alatt.

Szentendrén a Skanzen Pünkösdhétfőn is nyitva lesz, de a megszokott pünkösdi vigasságok helyett csak a múzeum kiállításai látogathatók. Természetesen a járványügyi szabályokat betartva és a védettségi igazolványt felmutatva. Hasonlóan lehet ugyan kirándulni Hollókő felé is, de a népi kulturális és gasztronómiai program elmarad. Így aki teheti, inkább más helyszínt válasszon kikapcsolódásnak.

A bringatúrákra több helyen is lehet az országban jelentkezni, akár családokkal is. Érdemes ezért az internet adta lehetőségeket böngészni. Lesznek olyan csapatok ahol Veszprémet és Nagyvázsonyt is érintik majd. A lényeg, hogy az esőre is gondoljon mindenki, mert az már biztos, ha kisebb mennyiségben is, de számítani lehet rá.



Budapesten újra megnyitotta a kapuit, és egy héten át ingyenes belépési lehetőséggel kedveskedik a látogatóknak a karibi hangulatot idéző, Európában is egyedülálló Lupa Beach. Az időjósok csupán 20 fok körüli értéket ígérnek a hosszú hétvégén. De a bátrak csobbanhatnak. Az idei év nagy fejlesztése a családi strandrész, a vidámpart, ahol egyrészt egy új kalandjátszótér is várja az apróságokat, de a vízi dodzsemtől az ugráló várakon át, az óriás trambulinig számtalan lehetőség közül választhatnak az aktív kikapcsolódásra vágyó ifjak.



Egy kisebb gyerekek által is használható pályával bővül a rendkívül népszerű vízi kalandpark, de lesz játszóház és gyermekmegőrző is, ahol a nyár folyamán animátorok foglalkoztatják a csöppségeket. Továbbra is sorjáznak a Lupán a vízi-és beachsportok, profi sportpályákkal a fehér homokon, legyen az strand röplabda, kézilabda vagy foci, de a szabadtéri edzőterem vagy a techball asztalok is kipróbálhatók. Továbbá május eleje óta működik az európai szinten is kiemelkedő wakeboardcentrum.

Ha a Balaton lesz az úti cél, akkor a sétahajózást nem szabad kihagyni. Naponta többször is kifutnak majd és Pünkösd hétfőn is lehet hajókázni. Sőt páratlan élményt nyújt a Balaton szerelmesinek. A Badacsonyi pincészetek pedig a járványügyi szabályok mellett a teraszokon várják a borok szerelmeseit egy kóstolóval.



Akik pedig nyugalomra vágynak, azoknak irány az Őrség. A pihenés mellett a táj adta természeti szépség remek szórakozást nyújthat a családoknak is. Az Őrség szíve, Őriszentpéter egy úgynevezett kilenc szerből álló tipikus szeres település, az egyik szer, Templomszer egy nagyon bájos Árpád-kori templom köré épült. Az őrségi falusi templomok gyöngyszeme kétségkívül Velemér, román kori freskókkal díszített temploma, és ha már arra járunk, semmiképpen se hagyjuk ki a már a Hetés tájegység határán lévő Szentgyörgyvölgy elragadó festett fakazettás mennyezetű református templomát sem.

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek