393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szállj velem, még nem repültem senkivel - Indul a szezon az Aeropark repülőmúzeumban

10perc.hu
2023. 03. 19.
Szállj velem, még nem repültem senkivel - Indul a szezon az Aeropark repülőmúzeumban

A mostani hétvégén megnyílt kiállítóhely számos új látnivalóval készül idén, tavasztól őszig pedig szinte egymást érik majd a különféle tematikájú rendezvények.

Már ezen a hétvégén kilátogathattunk az Aeroparkba, ugyanis március 18-án változatos programokkal nyitotta a szezont a ferihegyi repülőmúzeum, amely az elmúlt évben rekordnak számító 100.000 látogatót fogadott. Az ország egyik legnépszerűbb kiállítóhelye számos új látnivalóval készül idén, tavasztól őszig pedig szinte egymást érik majd a különféle tematikájú rendezvények.

A mai napon izgalmas programok egész sorával várja a látogatókat az Aeropark. A vendégek pilótákkal, légiutas-kísérőkkel, műszaki szakemberekkel találkozhatnak a kiállított történelmi repülőgépek pilótafülkéjében és fedélzetén. A repülőmúzeum szimulátorában pedig bárki belekóstolhat abba, hogyan dolgoznak a pilóták a legmodernebb utasszállítókon.

A szakemberek több gép pilótafülkéjét életre keltik, és minden órában beindítják a legendás kukacbombázó helikopter jellegzetesen duruzsoló csillagmotorját. A múzeum légiutaskísérő-programot hirdet a Tu-154-es utasterében, ahol a látogatók megismerhetik, milyen feladataik vannak egy járaton a stewardesseknek.


A szakemberek több gép pilótafülkéjét életre keltik    Fotó: Aeropark


Hazánk első női közforgalmi pilótája, Czigány Ildikó repülős kvízzel várja az érdeklődőket. Az előzetesen regisztráló utasok reptérlátogatásra indulnak Ferihegy kulisszái mögé, és ezen a hétvégén megtekinthető az idén 73 éves történelmi 1-es Terminál is az Ablak a világra tematikus séták keretében.

A téli hónapok alatt több repülőgép pilótafülkéje is ápoláson esett át. Megújultak a legendás Tu-154-es pilótaülései, kárpitozáson esett át a Tu-134-es utastere, látványos változáson ment át a korábban kalibrálási feladatokat ellátó Jak-40-es és L-410-es repülőgép fedélzete, és számos belső felújítást végeztek a hatalmas reptéri tűzoltóautó, a 40 éves Simba vezetőfülkéjében.

Főkép forrása:
Aeropark

További cikkek