393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sok napsütéssel folytatódik a korai nyár

10perc.hu
2023. 05. 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint a héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Ma erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre kell számítani, de több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délutánra 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, főleg az ország délkeleti felén fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti, majd keleti szél sokfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű, elszórtan lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a minimum-hőmérséklet 8-15, a maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarban lehet szélerősödés. Hajnalban 9-16, délután 25-30 fok valószínű.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek