393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A rezsiválság újabb áldozatai a szegedi gyerekek – kétszer emelik jövőre a gyermekétkeztetés árát

10perc.hu
2022. 12. 16.
A rezsiválság újabb áldozatai a szegedi gyerekek – kétszer emelik jövőre a gyermekétkeztetés árát

Az üzemanyag- és energiaárak, valamint a bérköltségek emelkedése, az élelmiszereknél tapasztalható jelentős infláció miatt több mint 50 százalékkal növekednek a gyermekétkeztetést nyújtó cég költségei.

A gyermekétkeztetés árának kétlépcsős - februártól 18, szeptembertől további 14 százalékos - emeléséről döntött pénteki ülésén a szegedi közgyűlés.

Az üzemanyag- és energiaárak, valamint a bérköltségek emelkedése, az élelmiszereknél tapasztalható jelentős infláció miatt több mint 50 százalékkal növekednek a gyermekétkeztetést nyújtó Suli-Host Kft. költségei - áll a javaslat indoklásában.

A gyermekétkeztetéshez az önkormányzat tavaly 935 millió, idén 1,13 milliárd forint állami támogatást kapott, melyet 2021-ben 132 millió, idén 413 millió forint saját forrással egészített ki, ez jövőre várhatóan 771 millió forintra nő.

Binszki József várospolitikai alpolgármester az előterjesztésben közölte azt is, hogy az önkormányzat opciós jogával élve három évvel - 2026 közepéig - meghosszabbította a közétkeztetési szerződést a szolgáltatást nyújtó vállalkozással.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek