392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rendeletben módosította a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt

10perc.hu
2022. 12. 14.
Rendeletben módosította a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt

Információink szerint minderre a Dunaferr ügye miatt került sor. Lehetőség lehet a társaság felszámolására vagy a helyzet rendezésére, új tulajdonos bevonásával.

Fontos rendeletet hirdetett ki a kormány kedd este a Magyar Közlönyben a Dunaferr szempontjából – írja a portfolio.hu.

A jogszabály nem nevesíti a dunaújvárosi gyárat, a portál szerint egyértelműen be lehet azonosítani, hogy a veszélyhelyzeti intézkedés a vasmű miatt született. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt számos ponton módosítja a rendelet, amit, Orbán Viktor aláírt, és szerdán már hatályba is lépett.

A rendelet legfontosabb pontjai:
„(1) A Ctv. 84. § (1) bekezdését azzal a kiegészítéssel kell alkalmazni, hogy ha a cégbíróság hivatalból tudomást szerez arról, hogy a cég
a) több mint négyszáz napja nem tett eleget a számviteli törvény szerinti éves beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, és
b) az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerinti értékesítésének nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot, a cégbíróság 3 munkanapon belül kezdeményezi a cég ellen felszámolási eljárás megindítását.
(2) A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye.”


A portfolio.hu szerint azt jelenti, hogy a kormány rendeleti úton intézkedett a vasmű felszámolásáról. A portál kiemeli, hogy a felszámolás megkezdése és a vagyonfelügyelő kirendelése rossz hírnek tűnik a gyár jövője szempontjából, azonban a kormány valószínüleg így készíti elő a vasmű megmentését. 

Főkép forrása:
Illusztráció

Hirdetés

További cikkek